20 april 2023
18:30

Reftele GoIF

Fergie Time i Agunnaryd !

I den andra matchen för säsongen, stod Agunnaryds IF för motståndet på bortaplan, inför matchen så väntades det gräs som underlag och då vi inte tränat på det innan ännu, så visste vi att det skulle bli en utmaning.

MV: Wisen
Backar: Anton, ivarsson, John, Benjamin
Mittfällt: Dye, Muller, Åke
Anfall: Fixan, Ricky, Ibra

Avbytare: Runesson, Goman, Munter, Madhi, Adam, Pålsson

Matchen drar igång och det tar ca 5-6 minuter innan vi gör 0-1 Genom Åqvist som kommer fri efter en fin framspelning av ricky, ledningen var ett faktum och det kändes bra, men efter ca 20 min spelat så tvingas vi till byten efter skador, det blir lite rörigt en stund och Agunnaryd lyckas kvittera, efter 25 min, ett resultat som står sig halvleken ut.

det tillåts inget skönspel på en tidig Gräsplan det kunde vi snabbt indikera , det blev en matchbild som vi inte vill spela fotboll men som en vis man sa, 'adapt or die', vi fick gå utanför vårt vanliga sett att spela och anpassa oss för dagen.

i andra halvlek så är det Agunnaryd som börjar bäst och gör 2-1 på ett inspel snett bak där vi blir lite bolltittande,
även 3-1 kommer och det i den 81 minuten och då tror väl alla att matchen är förlorad? Men vi ger oss aldrig och en match är 90 + tillägg, vi närmar oss Fergie time, och på gammalt maner flyttar vi fram folk i banan och börjar slå in boll efter boll i boxen likt en regning dag i Stoke, vi får en straff i 90 minuten via en hands. och Ricky förvaltar straffen 3-2 var ett faktum! skulle vi hinna med en kvittering ?
Agunnaryds borna ropar efter att domaren ska blåsa av matchen men han går lugnt och kollar på klockan då det varit lite avbrott så är det gott om tilläggstid, vi öser på allt framåt, wisen är på mittplan vinner en boll som mv på ett ytterbacks maner glidtacklar han till sig bollen, passar den och vi slår ett inlägg som ser ut att gå lite långt, ibra kommer först på bollen och rivs ner av både målvakt och försvarare, återigen straff till oss, matchens sista spark skulle det bli!
Åqvist kliver fram och stänker dit sitt andra mål för dagen och kvitteringen var ett faktum! en härlig vändning och 1p med hem i bagaget får ses som väl godkänt efter hur matchen blev osv.

Reftele Goif R:n likt de gamla hattarna i VN.
RRR: Ivarsson
RR: Åqvist